Mobilnost u Turskoj

Sredstvima Erasmus+ akreditacije, u ožujku 2023. godine, realizirana je edukacija za tri djelatnice Dječjeg vrtića Rijeka u gradu Izmir u Turskoj. Ravnateljica Davorka Guštin te voditeljice CPO-a, Vanessa Šćulac (CPO Potok) i Aleksandra Simčić (CPO Turnić), pohađale su edukaciju na temu „School menagement“ u organizaciji Anatolia education.

Edukacija je bila sadržajno bogata, a osim teorijske podloge o značenju menadžmenta i principima upravljanja ustanovom, poticala su se i vlastita promišljanja sudionika te njihova aktivna uloga putem rasprava, propitivanja, argumentiranja i kritičkog promišljanja o različitim temama i situacijama iz prakse, poput građenja kvalitete u ustanovi, nedostacima i prednostima u sustavu odgoja i obrazovanja, mogućnosti korištenja digitalnih alata u radu administracije… U sklopu edukacije bila je organizirana i posjeta jednom dječjem vrtiću.

Sudjelovanje u mobilnosti bila je odlična prilika za razmjenu postojećih iskustava i načina rada, učenje u poticajnom okruženju, unaprjeđivanje vlastitih jezičnih kompetencija te upoznavanje novih kolega i njihovih ustanova.

Stečena znanja i vještine planiramo prenijeti djelatnicima u našem radnom okruženju i implementirati ih u radu.