28. listopada - Svjetski dan animiranog filma uz besplatne projekcije u kinu Dječje kuće

Dragi roditelji,

povodom Svjetskog dana animiranog filma, 28. listopada, u kinu Dječje kuće održavaju se dvije projekcije odabranih kratkometražnih crtanih filmova proslavljene Zagrebačke škole crtanog filma koja je europskoj filmskoj baštini dala više od 400 naslova vrijednih animiranih ostvarenja nagrađenih s više od 400 najprestižnijih nagrada širom svijeta.

Iz bogate riznice Zagrebačke škole crtanog filma osmišljena su dva bloka kratkometražnih crtanih filmova za mlađe uzraste kako bi se djeca upoznala s baštinom domaćeg crtanog filma.

Prvi blok, s početkom u 17 sati, donosi crtane filmove prikladne za uzrast djece do 10 godinaPiccolo (Vukotić), Jaje (Mimica), Mali vlak (Vunak), Mrav dobra srca (Marks/Jutriša), Posjetitelj iz svemira (Grgić), Muzikalno prase (Grgić) i Kišobran (Gašparović).

Drugi blok, s početkom u 19 sati, namijenjen je djeci od 5. do 8. razredaSurogat (Vukotić), Kod fotografa (Mimica), Šagrenska koža (Kristl), Škola hodanja (Bordo), Muha (Marks/Jutriša), Peti (Štalter), Klizi-puzi (Grgić) i Zid (Zaninović).

Ulaz na program je slobodan, a ukoliko ste zainteresirani doći, svoje mjesto možete rezervirati e-poštom na: ulaznice@art-kino.org. Rezervacija vrijedi 15 minuta do početka programa, a ulaznice se mogu preuzeti u radnom vremenu blagajne Art-kina i Dječje kuće (otvaraju se sat vremena prije početka prve projekcije u danu).