eTwinning projekt „Bez umjetnosti nema inovacija“

Za sudjelovanje u eTwinning projektu „Bez umjetnosti nema inovacija“ Vanessa Šćulac nagrađena je Europskom oznakom kvalitete, koju dodjeljuje Središnja organizacija za potporu (CSO). Oznaka kvalitete je konkretno priznanje sudionicima i vrtićima za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima. Za učesnike, ovo je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za škole je to javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

Cilj međunarodnog eTwinning projekta bio je osnaživanje svih uključenih u provedbu aktivnosti vezanih uz održivi razvoj (djece, odgojitelja, stručnih suradnika i roditelja) i razvoj znanstvene pismenosti i umjetnost koristeći kreativnost i inovativnost.

Projektom se željelo odgajateljima omogućiti stjecanje novih vještina te korištenje spoznaja dobivenih međusobnom razmjenom iskustava u okviru ovog projekta. Djeci je projekt omogućio jačanje kompetencija u istraživanju, inovacijama, postavljanju pitanja te razvoju vještina rješavanja problema.

U projektu su se ispreplitala umjetnička područja sa znanstvenim. Teme su se temeljile na više područja: STEM, priroda, recikliranje, matematika, biomimikrija i oblikovanje materijala, a prioritet su imale aktivnosti koje su poticale na istraživanje, proizvodnju i inovacije, ukazujući na važnost očuvanja prirode, recikliranja, biomimikrije i matematike u umjetničkim aktivnostima.