Festival znanosti

U organizaciji Udruge Zlatni rez Rijeka i suorganizaciji Sveučilišta u Rijeci, Prirodoslovnog muzeja Rijeka, Gradske knjižnice Rijeka, Udruge za razvoj visokoga školstva Universitas, Zaklade Sveučilišta u Rijeci, održat će se, u Rijeci 21. FESTIVAL ZNANOSTI od 24. do 29. travnja 2023. godine.

Grad Rijeka, i ove godine sa zadovoljstvom je prihvatio pokroviteljstvo budući da smatra kako je ulaganje u znanost, te neprestano isticanje njezinoga iznimnoga značenja za razvoj svakoga društva od velike važnosti, kako za nas tako i za sve nadolazeće generacije.

Osnovni cilj Festivala znanosti je popularizirati znanost, približiti znanost i znanstvenike prvenstveno djeci i mladima. Ova cjelotjedna manifestacija, pokrenuta je pred 21 godinu u Hrvatskoj, a s namjerom senzibilizacije javnosti na značaj znanosti, predstavljanja znanosti na popularan i zanimljiv način te povezivanja javnosti, mladih, znanosti i medija.

Tema ovogodišnjeg Festivala je PRIRODA I DRUŠTVO. I u 21. Festivalu planira se organizirati niz atraktivnih sadržaja (javna popularna predavanja, radionice za osnovne i srednje škole, znanstveni kafići, tribine, izložbe, predstave), koje će znanost pokušati prikazati na popularan, veseo i svima razumljiv način. Sve informacije, kao i cjelokupni program možete pronaći na mrežnim stranicama www.festivalznanosti.uniri.hr.

Ove godine Festival znanosti će se po drugi put odvijati u Dječjoj kući Rijeka (znanstvene radionice za djecu, javna predavanja i znanstveni kafići za građane).

Svečano otvorenje Festivala znanosti 2023. održat će se u Dječjoj kući u ponedjeljak, 24. travnja 2023.  u 11:00 sati

Program je dostupan na sljedećoj poveznici Program Festivala znanosti

Festival znanosti - letak