Gostovanje pozvanog stručnjaka

Dječji vrtić Rijeka nositelj je Erasmus+ akreditacije. Kao dio akreditacije imali smo i ove godine priliku obogatiti edukaciju odgojitelja i stručnih suradnika predavanjem pozvanog stručnjaka. Njegov boravak u Rijeci i našem vrtiću sufinanciran je sredstvima EU. Predavanja “Moralne i građanske vrijednosti u 21. Stoljeću” su se održala u periodu od 15.5. do 18.5. u PPO-u Srdoči.

Naš gost je ove godine bio Yacine Etienne Beral iz Francuske organizacije SkillsLab2,  profesor prava, međunarodnih odnosa i ekonomije, direktor nevladine organizacije.

Predavanje “Moralne i građanske vrijednosti u 21. Stoljeću” održano je na engleskom jeziku uz prevođenje naših odgojiteljica Ivane Pocrnić, Lee Kumić, Lee Škoda i Jelene Ljubotina. Na predavanju je sudjelovalo oko 160 odgojitelja i stručnih suradnika te smo naučili i izmijenili mišljenje i postojeća znanja o europskim vrijednostima, građanskim pravima, o francuskom sekularnom modelu u školama i izazovima koji se postavljaju pred učitelje u multi etničkoj državi. Također smo ojačali vlastite kompetencije komunikacije na engleskom jeziku i građanske kompetencije kao europljani.

Edukacija nam je otvorila vrata novim znanjima i ohrabrila nas u njihovom korištenju.