Izložba dječjih radova - Brod na Kupi

U subotu, 21. svibnja 2022. godine održat će se otvorenje „Prve izložbe dječjih radova“ u Kaštelu Zrinskih, Brod na Kupi. Na istoj lokaciji nalaze se stalni postavi „Divljina s pogledom na more“ i „Interpretacijski centar Putovima Frankopana, Brod na Kupi“.

Izložba koja će krasiti stoljetni dvorac sadrži likovne radove inspirirane stalnim postavom „Divljina s pogledom na more“, koje potpisuju polaznici Dječjeg vrtića Rijeka – CPO Turnić – PPO Krnjevo, skupina Leptirići, a koju vode odgojiteljice Tatjana Jurković i Rebeka Rušin. Slikarska djela uključuju važne poruke, što će nam omogućiti uvid i shvaćanje postava Prirodoslovnog muzeja Rijeka kroz dječje oči.

Ideja je nastala nakon nedavnog posjeta Kaštelu Zrinskih i provedenog edukativnog programa kojeg su vodile Anita Hodak, muzejska pedagoginja i Klara Bukovac, voditeljica marketinga.

Osim ugodnog druženja koje će započeti u 11 sati, moći ćete razgledati Rijeku, Šumu i Planinu te istražiti Nebo stalnog postava, a u prizemlju dvorca upoznati se s njegovom značajnom prošlošću.

Ovom izložbom obilježava se Međunarodni dan muzeja (18. svibnja), Svjetski dan biološke raznolikosti, kao i Dan zaštite prirode RH (22. svibnja).