Održana mobilnost u Rijeci u sklopu projekta "Bez umjetnosti nema inovacija"

Početkom rujna, u Dječjem vrtiću Rijeka održala se prva mobilnost Erasmus+ projekta „No art no innovation“ (Bez umjetnosti nema inovacija) u koji su uključeni vrtići iz Turske, Bugarske, Litve, Latvije, Srbije i Hrvatske.

Cilj projekta je istraživanje različitih likovnih tehnika u odnosu na znanost - umjetnost u prirodi, prirodni materijali, u STEM područjima, inovacijama. Koordinator projekta je vrtić iz Turske pod vodstvom Canan Urat.

Mobilnost je trajala 5 dana, od 20.-25.9. u organizaciji DV Rijeka i koordinatorice projekta, Vanesse Šćulac.

Svečanost se održala u Dječjoj kući, a prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnica za odgoj i obrazovanje Sanda Sušanj te ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin. Zbor Duga ostvario je zapaženi nastup, a nakon toga uslijedila je konferencija u obliku prezentacija dosadašnjih aktivnosti koje su odgojiteljice iz svih zemalja provele u svojim skupinama na temu umjetnosti i prirode.

Od utorka do petka pod vodstvom naših odgajateljica iz centara Turnić i Potok, sudionici su obišli naš grad, Trsatsku kulu, Pomorski i Prirodoslovni muzej, Eko muzej,  a održana su i dva izleta na Učku i u Mošćeničku Dragu. Na izletima smo sakupljali prirodni materijal za aktivnosti s djecom u podcentrima Krnjevo i Potok na temu „Umjetnost i priroda“.  Sudionici su imali priliku vidjeti praksu naših odgojitelja, a isto tako su i samostalno proveli aktivnosti s našom djecom.

Veselimo se sljedećoj mobilnosti koja bi se trebala održati u Litvi u studenom.

Više o mobilnosti nalazi se na stranici projekta http://innovationforkids.com/