Upute roditeljima u cilju povećane zaštite zdravlja djece i djelatnika u vrijeme ponovnog porasta broja osoba zaraženih korona virusom

Poštovani roditelji,

 

htjeli bismo Vas podsjetiti kako je i nadalje na snazi obaveza mjerenja tjelesne temperature djece prije dolaska u vrtić. U vrtiću, naime, mogu boraviti samo zdrava djeca, bez simptoma bolesti, kao što su povišena tjelesna temperatura, kašljanje, curenje iz nosa, upaljene oči, glavobolja, povraćanje, kožni osip, proljev i ostali simptomi bolesti.

 

Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u vrtić te donijeti evidenciju tih podataka na uvid odgojitelju (sukladno uputama HZJZ-a). U slučaju povišene tjelesne temperature i pojave ostalih simptoma zaraznih bolesti, roditelj ne dovodi dijete u vrtić, već se telefonski javlja odgojitelju i obavještava ga o izostanku djeteta.

Roditelj dovodi dijete u vrtić u pravilu do 8:30 sati.

Dijete u vrtić dolazi u pratnji samo jedne odrasle osobe (roditelja ili druge osobe) koja obavezno mora imati masku pri ulasku u krug vrtića (dvorište, terase i sl.). Maska se mora nositi pravilno, tako da pokriva nos i usta.

Roditelji trebaju što kraće boraviti na vrtićkim prostorima, bez zadržavanja, izbjegavajući fizički kontakt (bliski kontakt) s drugom djecom, roditeljima i djelatnicima vrtića. Individualne informacije roditelji mogu s odgojiteljima dogovoriti telefonskim putem ili putem elektroničke pošte.

  

Hvala na suradnji!

Uprava Dječjeg vrtića Rijeka

 

 

 

U Rijeci 18. ožujka 2021.

 

  

 

 

 

 

U Rijeci 18. ožujka 2021.